Selfcare

Ik begon met het maken van deze eenvoudige zwart/wit illustraties met lettering dankzij de #letteringselfcare challenge op Instagram, door @juliakestner

Het werken hieraan zorgt voor momenten om op mijn eigen mentale stand van zaken te reflecteren. Kleine herinneringen voor mezelf. Ik kies ervoor om deze op Instagram te delen omdat ik uit ervaring weet hoe welkom die reminders kunnen zijn. Of simpelweg weten dat iemand anders door hetzelfde gaat. Het leven is niet alleen maar regenbogen en glitter en soms is het moeilijk om eraan te denken ook goed voor jezelf te zorgen.

We neigen ernaar om alles zelf te willen doen. Ik weet dat ik dat deed, en nog steeds doe. Maar een beetje hulp kan geen kwaad en we zijn niet alleen. Ook als je midden in een burn-out of depressie zit is het belangrijk om aan te kunnen en durven geven wat je nodig hebt. Om niet te eindeloos in je gedachten te verdwijnen. Om te weten dat er mensen zijn die je er doorheen willen helpen. Het voelt misschien niet altijd zo, maar we zijn het altijd waard, zoals we zijn, en we verdienen vriendelijkheid.

Dit kleine doorlopende project is me dierbaar omdat ik het belangrijk vind om open te zijn over de mentale worstelingen die bij het leven van ons allemaal horen. Stigmas helpen niet. Open zijn wel.

Categories
has been added to the cart. View Cart